Jaa että mediasta pitäisi höpistä. Taitaakin olla ainoa aihe, josta tuntuu ettei olisi mitään sanottavaa. Kaippa se jo osittain kertoo suhteestani mediaan. Tietysti tavallisen nykynuoren tavoin myös minulta löytyy facebook ja instagram, joita päivittelen melko laiskasti. Ja toki joudun tekemään suurimman osan kouluhommista tietokoneella, mutta siihen se vähän jääkin. En ole koskaan ollut kiinnostunut mistään peleistä, sivustoista tai blogeista. Voi osittain johtua siitä, ettei urheiluharrastusten takia ole jäänyt niin paljon sitä ylimääräistä aikaa, jota "tuhlata" netissä pyörimiseen. 

En ole koskaan oikein myöskään ymmärtänyt ihmisiä, joiden lähestulkoon koko elämä on netissä. Tämähän on helkkarin tylsää XD Melkein ärsyttää aina kun saamme koulustakin tehtäviä, jotka pitää lukea netistä ja jtn pitää etsiä netistä ja sitten tehdä tätä ja tota koneella. Itse tykkään konkreettisemmasta työskentelystä. Kaipaan niitä paperisia ohjeita ja vihkoja joihin tehdä tehtäviä ja muistiinpanoja. No maailma menee eteenpäi, että kai minunkin sitten pitäisi.

En ole koskaan suorittanut koulussakaan kuin pakolliset ATK-opinnot, joten tänä syksynä päätin, että nyt perehdyn näihin kammottaviin koneasioihin oikein kunnolla ja ilmottauduin yliopiston kahden viikon intensiivikurssille. Kurssi oli minulle yht tuskaa! Tehtävät olivat vaikeita ja suurin osa tuntui turhilta. Muutamia ihan hyödyllisiä juttuja jai mieleen, mutta suurin osa oli liian hienoa hifistelyä, että ne unohtuivat sitten samantien kun ei niitä osannut hyödyntää normaalissa koneen käytössään. 

Tulevaisuuden opettajan työssäni yritän hyödyntää mediaa oppilaiden kanssa jonkin verran, mutta minusta tärkeämpää on henkilökohtainen avustus ja ohjeistus. Haluan myös opettaa lapset oikeasti toimimaan sosiaalisissa ryhmissä eikä vain netin kautta, mikä on tunnetusti vaarallisen helppoa. Kuka vain voi olla kuka vain ja sanoa mitä tahtoo. Netissä ei tarvitse ajatella tai seistä sanojensa takana. Ne ovat kuitenkin edelleen taitoja, joita oppilaat tulevat tarvitsemaan myöhemmin elämässään.